Ik ga op reis en ik neem mee… heel veel spullen natuurlijk! Iedere bestemming vraagt natuurlijk om een ander type bagage. Zo zul je als je op vakantie naar Alaska nou niet direct t-shirts, zonnebrandcrème en zonnebrillen meenemen. Aan de andere kant, als je een weekendje weg gaat met je vriendengroep naar bijvoorbeeld Amsterdam dan zul je niet bepakt en bezakt hoeven te gaan. Aan één tas zul je dan naar alle waarschijnlijkheid al genoeg hebben. De reisdoelen kunnen natuurlijk erg van elkaar verschillen, waardoor het ook zal verschillen hoe jij de bagage meeneemt. De onderstaande opties zijn altijd mogelijk. 

 

Handbagage in de vorm van een handtas

Als je een stedentrip gaat maken in het vliegtuig dan is het over het algemeen voldoende om alleen met handbagage te reizen. Je kunt hierbij kiezen voor een kleine koffer, maar een reistas is ook mogelijk. Bovendien zou je zelfs puur een handtas mee kunnen nemen. Je zult immers maar een paar kledingstukken nodig hebben, dus een grote koffer is hoe dan ook overdreven. Ben je nog nooit eerder met het vliegtuig op vakantie geweest? Dan een korte uitleg. Je hoeft namelijk niet beslist een koffer of tas in te checken. Je kunt je bagage ook meenemen in je cabine als ze een bepaalde afmeting en gewicht hebben. Hier moet je dus goed op letten. Ook moet je rekening houden met de vloeistoffen. Je moet je toilettas dan ook vullen met mini’s.

 

Weekendtas, geschikt voor een paar dagjes weg

Het broertje van de handbagage, zo mag je de weekendtas toch wel noemen. Zo’n tas is perfect als je een weekendje weg gaat. Hierbij hoef je natuurlijk niet veel kleding of andere spullen mee te nemen. Aan twee truien/shirts en broeken zul je over het algemeen al wel genoeg hebben. Bovendien is een weekendtas perfect als je niet met het vliegtuig naar je bestemming gaat, maar juist per auto. Dit komt doordat zo’n tas zeer flexibel is, dus je kunt de kofferbak zonder twijfel volproppen met de weekendtassen. De tas zal bovendien helemaal niet zo zwaar zijn, want je zult immers maar een paar spulletjes meenemen voor het weekend. Ga je wel met het vliegtuig een reis maken? Dan is het toch beter om niet te kiezen voor een weekendtas aangezien het weinig bescherming biedt.

 

Backpack uit de Eastpak rugzak sale

Ook kun je kiezen voor een backpack. Kijk bijvoorbeeld eens in de Eastpak rugzak sale of je iets geschikt vindt. Zo’n backpack is met name geschikt als je een avontuurlijke tocht door bijvoorbeeld Zuidoost-Azië gaat maken. Met een grote koffer zul je immers met heel veel moeite door de jungle komen, zo’n rugzak is dan toch een stuk handiger. Hierin kun je alle spullen opbergen die je tijdens de reis zult nodig hebben. Pak wel bewust. Hoe minder je inpakt, hoe minder je natuurlijk hoeft te dragen. Veel kleding hoef je in principe ook niet mee te nemen, op reis heb je vast wel eens de optie om het te (laten) wassen.

 

Of toch maar een harde koffer?

De good old koffer. Iedereen heeft wel één op zolder staan. Ze zijn dan ook nog altijd ideaal, met name als je een reis gaat maken die best lang gaat duren. Misschien ga je wel een reis door de Verenigde Staten maken. Een grote, harde koffer is dan zeker slim om mee te nemen voor je bagage. Dit zal je spullen goed beschermen in het ruim van het vliegtuig, terwijl je er ook veel in mee kunt nemen. Wel moet je weer checken hoeveel de bagage mag wagen.