Een van de belangrijkste activiteiten die mensen dagelijks doen is slapen. Zo hebben we weer veel energie wanneer we de volgende dag aan de slag gaan! Voor elke slaper is er niet alleen een soort matras die het beste bij je past, maar ook een bepaald soort hoofdkussen. Hoofdkussens zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, vormen en soorten, dus hoe vind je de beste? Er zijn verschillende factoren die dit bepalen. Lees verder welke hoofdkussen en matras jij het beste kunt gebruiken om een een goede dosis slaap te krijgen. 

Harde of een zachte matras?

Het wordt aangeraden om voor matrassen die zachter zijn dunne kussens te nemen. Heb je geen zachte matras? Je kunt een natuurlatex matras kopen bij Una Matras: deze zijn veerkrachtig en zeer soepel. Voor harde matrassen neem je dus een iets dikker kussen: zo wordt je houding goed gecorrigeerd tijdens het slapen. 

Welke kussen is voor jou het beste?

De factoren die bepalen welke kussen het beste voor jou is, zijn je slaaphouding, de breedte van je schouders, hoe hard je matras is, lichamelijke kenmerken en jouw persoonlijke voorkeuren wat betreft materialen en vorm van de hoofdkussen. Het voornaamste doel van een hoofdkussen is dat je tijdens het slapen niet te ver naar voren of achteren buigt en ook niet te ver opzij. Je moet dus zo liggen dat jouw hoofd in een rechte lijn komt te liggen met jouw ruggengraat. 

Om dit te bepalen, moet je nagaan in welke houding jij het liefste slaapt. Slaap je graag op je rug? Zorg ervoor dat je kussen hoger is in je nek dan bij je achterhoofd. Ben je meer een zijslaper? Als dit zo is, dan is het beste dat je schouders niet op het kussen liggen, maar er tegenaan. Heb je brede schouders? Zorg er dan voor dat je kussen wat dikker is. Voor de buikslapers onder ons kun je het beste juist een dun kussen gebruiken. Zo belemmer jij jouw ademhaling het minste, omdat de positie op zich zelf niet erg comfortabel is. Het is dus belangrijk om zowel een goed hoofdkussen als een stevig of zacht matras te kiezen voor een goede nachtrust.