De kans is groot dat je hebt gemerkt dat je aan het einde van de maand minder overhoudt. Dit heeft veel verschillende redenen en dit is te merken op meerdere vlakken. Zo kampen we met stijgende gas- en elektriciteitsprijzen en zo merken we dat onze boodschappen duurder worden. Dit kan erg frustrerend zijn. Zeker als je het voor de stijgingen al lastig vond om de eindjes aan het einde van de maand aan elkaar vast te knopen. Dit betekent dat je eigenlijk nog meer zou moeten besparen. Toch is dit niet altijd even eenvoudig, zeker niet met een gezin. Om je te kunnen helpen hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet! Lees snel verder.

Meten is weten

Ten eerste, is het van groot belang om de orde op zaken te stellen. Hoe sta je er financieel op dit moment voor? In deze bizarre tijden kan het geen kwaad om maandelijks te kijken hoe het ervoor staat. Zeker nu de prijzen per maand erg variëren. Zo behoud je het overzicht en weet je iedere maand precies wat er in komt en wat je uitgeeft. Ook is het van belang om goed op de hoogte te zijn van de kosten voor de boodschappen en het energieverbruik. In dit geval kan een energiemeter kopen erg handig zijn. Zo weet je precies wat je gebruikt aan stroom en kun je berekenen hoeveel geld er van je verwacht wordt aan het einde van de maand of van het jaar. In sommige gevallen kan het zijn dat een stroomtransformator nodig is.

Sluipverbruik

Daarnaast raden we je aan om eens te kijken naar alle elektronische apparaten die je in huis hebt staan. Voor de meeste producten zul je de stekker in het stopcontact laten zitten, denk aan een TV scherm, opladers of een computer. In sommige gevallen wordt er ook in de standby modus van een apparaat stroom verbruikt. Dit is natuurlijk zonde! Zeker wanneer de stekker 24 uur per dag in het stopcontact zit. Wanneer je de stekkers uit het stopcontact haalt wanneer je een voorwerp niet gebruikt, dan kan dit zeker tientallen euro’s per jaar besparen!

Energiezuinige apparaten

Een andere tip is om vanaf nu te kijken naar het energielabel van nieuwe elektrische apparaten die je aanschaft. Dit kan ervoor zorgen dat je op lange termijn veel stroom kunt besparen. In aanschaf zijn deze apparaten vaak iets duurder, toch is dit het in de lange termijn meer dan waard!