Lees hier over een goede thuiswerkplek. Bekijk edgeplore.nl, want velen leven met de angst voor afstompen door het gemis van de sociale omgang met collegae. In deze blog aandacht voor beiden; als thuiswerken de nieuwe norm is dan is het van belang dat de werknemer zowel lichamelijk als geestelijk gezond blijft.

Hoe de werkplek voordelig inrichten?

Een thuiswerkplek moet te realiseren zijn binnen een budget. Via Ricomoda moet voordeel te halen zijn. Hierdoor is er een enorme tegenhanger van wat men ziet. In het voorjaar van 2020 werd ineens thuiswerken de nieuwe norm, velen visualiseerden een huisarts met een grote praktijkruimte aan de woning, met gelijk de vraag; is dat te betalen? Een goede thuiswerkplek hoeft niet veel te kosten. Grotere items zoals een bureau, zijn refurbished te verkrijgen en op kleinere details zoals een bureaulamp, is een aantrekkelijke korting te bemachtigen. Op die manier moet een goede thuiswerkplek te maken zijn. Bekend is dat op kantoren met alles rekening is gehouden. Iedereen weet, als je van een studentenkamer op een echt kantoor komt te werken dat alles beter is, en dat je voor geen goud terug wil naar het oude. Omdat diegene weet wat een kantoor tot een goede werkplek maakt, moet het thuis na te maken zijn. Dankzij de moderne middelen moet daardoor thuiswerken lukken.

Contact met collega´s

Technisch zal het lukken om de goede werkplek te realiseren. Een bureau met de juiste werkhoogte, daarop de laptop of computermonitor die op een verhoging staat om nekklachten te voorkomen, en een bureaustoel om lage rugklachten te voorkomen. Dan nog goed licht en klimaat, en je bent een heel eind. In die situatie opletten dat je niet overwerkt raakt, af en toe de thuiswerkplek verlaten, het liefst een wandeling maken. Via Zoom kun je overleggen met collega´s, anders via email. Proberen om de situatie niet als iets negatiefs te ervaren. Denk aan de voordelen van thuiswerken zoals niet meer in de file staan, en goed contact hebben met je kinderen en huisdier. Kijk in die situatie uit naar de bedrijfsuitjes wanneer je collega’s weer daadwerkelijk ziet.

Inhaalslag met meerdaagse bedrijfsuitjes

Door het werken op afstand van elkaar stijgt de vraag naar teambuilding en langer contact met collega´s. In de zorg is er nog wel ‘het gesprek bij de koffiemachine’ maar in veel branches is het weg. Edgeplore.nl heeft een teambuilding app, en bedrijfsuitjes met overnachtingen. Door die hele combinatie vallen al de stukjes op de goede plek. Thuis een gezonde werkplek met alle voor- en nadelen. Leuke gadgets zoals de app toepassen, en uitkijken naar het moment dat je elkaar weer kan zien. Wat denk je van, met collega´s naar Jordanië? Anders, een personeelsreis naar Tbilisi in Georgië? Check Edgeplore.nl voor de app voor meer informatie!