Iedereen heeft weleens last van stress. Wanneer je er erg vaak last van heb kun je echter gezondheidsklachten ontwikkelen, zoals een burnout. Om dit te voorkomen hebben we wat tips op een rij gezet om stress te verminderen!

Lees een boek

In de huidige maatschappij zijn we een groot deel van de dag naar een scherm aan het kijken. Je zit op het werk achter de computer, tussendoor zit je op je telefoon, en thuis kijk je naar de tv of Netflix op je laptop. Al deze technologie kan stress veroorzaken. Een mens is immers niet gemaakt om bijna heel de dag digitaal bezig te zijn. Een goede offline bezigheid om dit patroon te doorbreken is een boek lezen. Naast dat je met een boek ‘offline’ bent, kalmeert lezen je hersenen. Daarnaast leer je er ook nog een hoop van, mooi meegenomen!

Mediteren

Wanneer je niet bekend bent met mediteren, zal deze tip een beetje zweverig klinken. Veel mensen denken bij mediteren namelijk aan spirituele praktijken. Echter is mediteren niets meer dan je ogen sluiten en focussen op je ademhaling. Doordat je even helemaal niks doet maar wel alert bent, kun je alles in je hoofd even ontladen en een plekje geven. Zelfs 10 minuutjes mediteren heeft al een groot effect op je stressniveau! Wanneer je niet goed weet hoe je moet beginnen kun je een meditatie-gids opzoeken op YouTube. Naast dat je je een stuk rustiger voelt na het mediteren, zul je ook merken dat je meer energie hebt.

Afleiding zoeken

De laatste tip om stress te elimineren is door het zoeken van afleiding. Verplaats je aandacht bijvoorbeeld door een spelletje te spelen, een puzzel te doen of een interessante documentaire te kijken. Wanneer je continu aan het nadenken bent wordt je stress vaak steeds erger. Zoek dus afleiding in dingen die je leuk vindt om te doen!