Regelmatig ontspannen en tijd voor jezelf nemen is heel erg belangrijk voor je gezondheid. Het is niet altijd fijn om afhankelijk te zijn van sauna’s en wellnesscentra. Thuis kun je namelijk ook perfect ontspannen. Wij delen hier met jou hoe je jouw spa dag thuis zo goed mogelijk kunt laten slagen!

Een spa dag in bad

Om je spieren helemaal te ontspannen is het goed om in een lekker warm bad te gaan. Via https://www.elite-wellness.nl/ kun je veel verschillende wellness apparaten vinden voor bij jou thuis, zo ook heerlijke wellness baden. Om volledig tot rust te komen in het bad kun je badolie toevoegen. Hou je daar nou niet zo van? Dan is een zoutbad ook een optie. 

Een ongestoorde dag

Zorg ervoor dat je niet gestoord wordt wanneer je thuis lekker wilt gaan ontspannen. Op die manier kom je veel beter tot rust. Zorg ervoor dat je alleen bent en geen afleiding hebt, zodat je echt tijd hebt voor jezelf. Zet je telefoon uit, zet fijne muziek op en steek wat lekkere geurkaarsen aan. 

Ga lekker mediteren

Door te gaan mediteren, raak je heel snel in de relaxmodus. Zorg ervoor dat je ademhaling goed is, het helpt hierbij om je rug zo recht mogelijk te houden. Adem vijf tellen diep in, houdt je adem vast en adem daarna acht tellen uit. Hou dit vol tot je jezelf rustig voelt. Probeer terwijl je op deze wijze ademt al je spieren te ontspannen. 

Scrubben maar!

Een schone en gladde huid na afloop van een thuisspa dag is ook heerlijk. Om zo’n huid te krijgen, mag scrubben niet ontbreken tijdens deze dag. Een goede body scrub verzorgt de huid en laat een olielaagje achter. Wanneer je huid vochtig is, kun je de scrub met draaiende bewegingen aanbrengen, hiermee haal je alle dode huidcellen voorzichtig weg. Spoel alles af met warm water. Voor een optimaal resultaat smeer je jouw huid na afloop nog in met een huidolie of bodylotion en je kunt er weer tegenaan!