Alleen maar toch ook weet niet. Singlereizen brengen heel wat voordelen met zich mee. Je leert niet alleen jezelf beter kennen, maar je leert ook nog eens nieuwe mensen kennen. Hieronder staan een aantal redenen waarom een singlereis een echte aanrader is.

#1 Alleen, maar toch samen

Het kan lastig zijn om een reismaatje te vinden en dat is ook niet gek. Hoe ouder je wordt hoe drukker iedereen het heeft. Werk, kinderen, relaties… Het maakt het allemaal niet makkelijker. Een singlereis biedt hiervoor de oplossing.

Je hebt mensen om je heen waarmee je kan reizen, terwijl je eigenlijk alleen reist. Doordat er meerdere mensen op singlereis gaan, leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen. Daarnaast is het natuurlijk ook ontzettend gezellig om in een groep te reizen.

Het komt vaak voor dat de mensen in een singlereis heel wat dingen gemeen hebben. Ieder persoon heeft vaak een passie voor reizen. Daarnaast kun je ook wel stellen dat als je op singlereis gaat, je zeker niet bang bent om nieuwe mensen te leren kennen. Het voordeel is dat je allemaal alleen bent, dus het is veel gemakkelijker om in gesprek te komen met nieuwe mensen.

#2 Niets zelf hoeven te regelen

Het grootste voordeel van een singlereis is dat je zelf niks hoeft te regelen behalve de boeking. De reisleiding zorgt ervoor dat jij de mooiste bezienswaardigheden van de bestemming te zien krijgt en daarnaast hebben zij ook genoeg kennis over de bestemming die ze maar al te graag met jou delen. Dit zorgt ervoor dat jij niet op zoek hoeft te gaan naar mooie bestemmingen en de informatie hierover.

#3 Veilig voelen

Alleen op reis gaan is niet niks. Het kan spannend of eng zijn om naar een bestemming te gaan die je helemaal niet kent. Sommige bestemmingen zijn nu eenmaal niet prettig om alleen te ontdekken. De ene bestemming is ontzettend groot en de andere bestemming kan er voor zorgen dat jij je niet op je gemak voelt of dat je op je hoede moet zijn. Dit is natuurlijk niet fijn als je op vakantie gaat om juist plezier te hebben en om veel te zien.

Een singlereis biedt de oplossing. Je reist alleen, maar toch samen. Daarnaast kent de reisleiding de bestemming van top tot teen. Dit zorgt voor een extra veilig en vertrouwd gevoel.

#4 Alleen slapen

Maak je maar niet druk. Je hoeft zeker niet te slapen met een vreemde. Sterker nog, voor een meerprijs heb je een eigen kamer. Dus als jullie terugkomen van een druk dag dan heb je de mogelijkheid om je eigen kamer in te trekken.

Daarnaast hoef jij je ook geen zorgen te maken als je wel voor een gezamenlijke kamer bent gegaan. Er zijn meerdere singlereizen en op elke singlereis beschik je over een kamer met aparte bedden.

Kies de singlereis die bij je past

Als je ervoor hebt gekozen om op singlereis te gaan, dan moet je nog gaan kijken welke reis het beste bij je past. NoSun beschikt over meerdere singlereizen. De singlereizen die noSun organiseert zijn allemaal actief. NoSun richt zich namelijk op de actieve reiziger.