Elke zomer is het weer een ding: de schooltassen. De jongere kinderen gaan voor het eerst naar de basisschool en hebben daarom een nieuwe tas nodig, terwijl de oudere kids juist een andere schooltas nodig hebben omdat ze naar de middelbare school gaan. Elk jaar weer is dit een moeilijke keuze. Er zijn namelijk zoveel merken en zoveel mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een Ted Baker tas, wat ook geldt voor een Burkely tas. Dit zijn nog maar twee opties uit de lange lijst van schooltassen. Alhoewel het kiezen van de tas die jij gaat kopen dus best moeilijk kan zijn, wordt het met behulp van dit artikel wel makkelijker. Hieronder leer je namelijk waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een schooltas.

 

Hoe groot moet de schooltas zijn?

Voordat je op zoek gaat naar een schooltas is het goed om te bedenken wat je allemaal mee zal moeten nemen naar de middelbare school. Zo zal je lunch sowieso moeten passen in de schooltas, net zoals de boeken en schriften bijvoorbeeld. Op basis van wat je beslist mee moet nemen naar school kun je bepalen wat het formaat van de tas die jij gaat kopen moet zijn. Bij een schooltas ligt de meest gekozen inhoud over het algemeen ergens tussen de 20 en 30 liter. Gebruik je je kluisje niet en neem je elke dag je boeken mee op en neer? Het kan dan zeker een goed idee zijn om te kiezen voor een tas met een grotere inhoud. Bovendien is het hierbij ook verstandig om te letten op de indeling van de schooltas. Zo kunnen speciale vakjes voor je rekenmachine, pennen, geodriehoek, et cetera hartstikke handig zijn natuurlijk. Een vakje voor je waterfles aan de buitenkant van de tas is bovendien ook een aanrader.

 

Wat voor tas draag je het liefst?

Bij het kopen van een schooltas voor je kind die voor het eerst naar de middelbare school gaat moet je natuurlijk niet alleen op de inhoud letten. Het model is namelijk ook zeker van belang. Je moet dus eigenlijk zelf gaan bepalen wat voor tas je het liefst draagt. De kans is zeer groot dat je antwoord hierop ‘rugzak’ zal zijn. Dit geldt namelijk voor de meeste mensen. Al helemaal als je veel zware spullen mee moet nemen in de schooltas, zoals de boeken en mogelijk een laptop, is het zeker verstandig om te kiezen voor een rugzak. Dit kun je over het algemeen eenvoudig op je rug dragen, ook als de tas heel erg zwaar is. Ben je van plan om een kluisje te gebruiken voor al je boeken? Gebruiken ze op de middelbare school geen boeken meer maar juist een laptop of een tablet? Dan is het ook zeker mogelijk om te kiezen voor een schoudertas of zelfs een handtas.

 

Wat maakt een schooltas comfortabel om te dragen?

Moet je kind toch wel elke dag zware boeken meenemen naar school? Je zult dan dus kiezen voor een rugzak. Zo’n tas moet natuurlijk wel comfortabel zijn om te dragen, want je wilt niet dat je kind last krijgt van zijn of haar rug. Om dergelijke problemen te voorkomen hebben de meeste rugzakken voor schoolkinderen gewatteerde schouderbanden. Dit zorgt ervoor dat de banden niet in de schouders zullen snijden als de tas zwaar is. Bovendien is het ook slim om te kiezen voor een rugzak waarbij je de schouderbanden kunt verstellen. Hierdoor hangt de schooltas altijd op de juiste hoogte. Een gevoerd rugpaneel zal voor nog meer comfort zorgen.