In het onderwijs wordt natuurlijk steeds meer les gegeven met behulp van digitale tools. Zo is het bij sommige scholen verplicht om een tablet aan te schaffen en te gebruiken tijdens de les. Andere scholen werken in Nederland juist met een laptop. Dit is niet alleen het geval op de basisscholen, ook de middelbare scholen in ons land gebruiken de digitale hulpmiddelen steeds vaker. Studenten op hogescholen en universiteiten hebben bovendien ook stuk voor stuk een laptop. Mogelijk moet je dit elke dag meenemen naar school of zelfs naar je werk, want ook op de werkvloer worden de schootcomputers heel veel ingezet. Je wilt de laptop natuurlijk dan wel op een veilige manier vervoeren. Met een boodschappentas zal dit naar alle waarschijnlijkheid niet lukken. Is een clutch dan een betere optie? Nee, zeker niet. Hier past de laptop immers niet eens in. Je moet juist een speciale laptoptas gebruiken om je notebook veilig op school of werk te krijgen. 

 

Wat is een laptoptas?

Als je je laptop veilig mee wil nemen naar school of werk dan zul je dus een laptoptas aan moeten schaffen. Je zult je nu vast afvragen op wat voor manier zo’n tas anders is dan een regulier exemplaar. Nou, een laptoptas heeft een paar eigenschappen die het mogelijk maken om je laptop te allen tijde veilig te vervoeren. De normale tassen hebben deze kenmerken niet. Hierbij kun je onder andere denken aan een speciaal vak waarin je je laptop op kunt bergen. Dit vak is extra gevoerd en zal dus veel bescherming bieden voor de o zo belangrijke notebook. Daarnaast zijn er ook rugzakken die speciaal op maat gemaakt zijn voor de laptop. Hierbij kun je onder andere denken aan een laptoptas 17 inch. In zo’n rugtas past dus een laptop met een schermformaat van 17 inch. Ook heb je exemplaren voor kleinere notebooks. Zulke rugzakken zijn bovendien net wat dikker dan een reguliere tas. Hierdoor wordt de laptop echt perfect beschermd en zal het naar alle waarschijnlijkheid niet tot minimaal beschadigd raken door een val.

 

Uit welke soorten laptoptassen kun je kiezen?

Als je op zoek gaat naar een laptoptas dan zul je al snel zien dat je kunt kiezen uit ontzettend veel verschillende opties, wat natuurlijk ook het geval is als je een laptop wilt aanschaffen op bijvoorbeeld Coolblue. Uiteindelijk zul je vast voor het perfecte exemplaar kiezen, wat ook het geval zal zijn bij de laptoptas. Er is namelijk altijd een model die helemaal ideaal is voor jou. Je hebt hierbij de keuze uit een rugzak, een schoudertas en een sleeve. De meeste mensen zullen kiezen voor een rugtas. Toch hoeft dit natuurlijk niet altijd het geval te zijn, het hangt immers van je persoonlijke voorkeur af. Genoeg keus zul je in ieder geval wel hebben. Het valt dan ook aan te raden om je wensen op papier te zetten. Vervolgens kun je op basis hiervan gaan kijken welke laptoptas jij het beste vindt.

 

Wanneer kan ik het beste een laptopsleeve kopen?

Het werd net al even genoemd, je kunt ook een laptop meenemen in een speciale sleeve. Dit is dus niet echt een tas, het is juist een hoes die perfect om je notebook zal passen. Als je echt op zoek bent naar een nieuwe tas voor je laptop dan is zo’n sleeve dus niet geschikt, maar in andere gevallen zijn ze juist heel nuttig. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een geweldige tas hebt om mee te nemen naar school of werk maar hier niet een speciale vak in zit voor je laptop. Door een sleeve te kopen kun je dan alsnog de notebook veilig en beschermd meenemen in die mooie tas die je al hebt.