Je hoort het veel, maar wat is Black Friday nu eigenlijk? Black Friday is een dag waarop veel kortingen gegeven worden door winkels en webshops. Zelfs merken zelf doen mee. Maar Black Friday is vooral de start van het seizoen van kerstinkopen. De dag na Thanksgiving is al jarenlang de dag dat Amerikanen beginnen met het inkopen van kerstcadeaus. En laat dat nu net Black Friday zijn. Black Friday 2022 luidt dus weer het seizoen van kerstinkopen in, doordat mensen massaal naar de winkels trekken. Of online shoppen, zoals dat vandaag de dag veel gebeurt. 

Wanneer is Black Friday 2022?

Maar wanneer is het Black Friday dan? Dat is in 2022 op 25 november. Nog altijd de dag na Thanksgiving. Thanksgiving valt in de Verenigde Staten namelijk op de vierde donderdag van november. Maar grijp niet mis, want Black Friday 2022 is zodanig groot, dat er vaak gekozen wordt om al eerder kortingen te geven. Je kunt bij de meeste winkels en webshops een week lang aanbiedingen verwachten. Sommige daarvan zijn zelfs op maar één dag in die week geldig. Houd de Black Friday deals dus goed in de gaten. 

Kortingen tijdens Black Friday

Kortingen tijdens Black Friday zijn over het algemeen vrij hoog. Je vindt ze op alle producten of in ieder geval productsoorten. En als de elektrische tandenborstel van jouw verlanglijstje niet bij de ene winkel in een Black Friday aanbieding is te vinden, zijn er vast nog andere winkels waar die dat misschien wel is. Daarom is Black Friday 2022 zo ideaal. Er worden bij verschillende winkels kortingen op allerlei productcategorieën gegeven. Zo kun je bijna altijd vinden wat je zoekt, maar dan met korting.