We printen veel. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Nederlandse bedrijven gemiddeld negen printers in huis hebben en zo’n 13500 afdrukken per jaar maken. Het is dus belangrijk dat de printer die je op kantoor hebt staan een goede is. In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je een goede zakelijke printer koopt.

Koop een all-in-one-printer

Er bestaan ook printers die meer kunnen dan alleen printen. De all-in-one-printers kunnen naast printen ook faxen en scannen. Deze printers zijn vergeleken met een normale printer helemaal niet zoveel duurder, maar ze kunnen wel veel meer. Wil je toch liever niet al te veel uitgeven? Koop dan een Refurbished Printer. Deze printers zijn tweedehands printers die helemaal zijn opgeknapt. Ze zijn dus weer als nieuw, maar omdat ze niet volledig opnieuw gemaakt moesten worden, zijn ze toch een heel stuk goedkoper.

Wat is het printgedrag

Voordat je een printer aan gaat schaffen, is het handig om het printgedrag van jou en je werknemers in de gaten te houden. Printen jullie veel of weinig en wat print je dan? Als je bijvoorbeeld veel in kleur print, is het niet handig om een zwart-wit printer aan te schaffen. Natuurlijk moet je verder ook een keuze maken tussen een inkjetprinter en een laserprinter.

Laserprinter

Als er vaak en veel geprint moet worden, is een laserprinter de juiste oplossing. Met een dergelijke printer wordt er namelijk met poeder geprint. Dit zorgt ervoor dat het afgedrukte document niet vochtig is. Daarbij is een laserprinter vaak goedkoper en sneller dan een inkjetprinter.

Inkjetprinter

Natuurlijk heeft een inkjetprinter ook veel voordelen. Het grootste voordeel van een inkjetprinter is dat de printer foto’s veel mooier kan afdrukken. Daarbij is het goedkoper om met een inkjetprinter te printen als je niet veel hoeft te printen.

Draadloos

Als je een printer voor op kantoor gaat kopen, zijn er waarschijnlijk meer mensen die de printer willen gebruiken. Het is dan niet handig om een printer met kabel aan te schaffen. Je kunt veel beter voor een draadloze printer kiezen. Zo kan iedereen gemakkelijk verbinden met de printer en een printopdracht naar de printer versturen.