Iedereen is het wel opgevallen de laatste jaren, veel meer werkzaamheden worden door machines of systemen uitgevoerd. Veel bedrijven die laten deze ontwikkelingen dus ook doorvoeren in hun bedrijf. Dit komt omdat ze het bedrijf vaak willen ontwikkelen. Ook kunnen ze door machines sneller producten klaar maken. En dit zorgt er dus vaak voor dat er meer winst gemaakt kan worden. Een bedrijf wilt natuurlijk meer winst maken, daarom is het heel erg fijn als dit soort ontwikkelingen goed uitpakken. Ze noemen dit ook wel digital work instructions. Je ziet dat de opkomst voor robots ook heel erg in trek is, robots gaan namelijk verschillende taken overnemen van mensen. Deze taken worden door een robot vaak veel sneller uitgevoerd ook kost een robot niet elke maand geld. Het is dus voor veel bedrijven een lange termijn investering, een robot is wel erg duur om aan te schaffen. Dat is wel zeker het geval, dit komt ook omdat het nog erg nieuw is. Veel bedrijven willen er dus wel mee samenwerken alleen vinden de aanschaf nog erg duur. Dit gaat in de toekomst namelijk wel veranderen. Je ziet namelijk bij alles dat in het begin heel erg duur is. Ook de eerste tv was heel erg duur. vergeleken met nu is dit een heel groot verschil. 

De toekomst

Veel bedrijven verwachten dan ook dat de prijs van robots wel weer omlaag zou gaan en ze zouden er dan graag willen aanschaffen. Alleen digital work instructions heeft niet alleen met robots te maken ook met machines die nu worden aangestuurd door mensen. Deze machines hebben namelijk ook een groot systeem erin zitten. Het bestuderen van deze machines is vaak nog een hele klus, je moet dan veel kennis krijgen over de machine. Ook gaat het vaak beter na een stukje ervaring. Je kunt namelijk niet alles gelijk goed, daarom zie je ook dat een machine niet gelijk goed loopt. Dit komt omdat ze vaak niet weten hoe het allemaal werkt. 

De ontwikkelaars van een machine proberen natuurlijk de machine niet te moeilijk te maken. in een fabriek staan meestal niet mensen met een hele hoge opleiding. Daarom moet de machine niet heel erg moeilijk zijn. Er zijn ook veel mensen in een fabriek die het wel aan zouden kunnen. Alleen als het makkelijk is gaat het vaak ook sneller. Dit is iets wat een bedrijf natuurlijk graag wilt zien. Als iets goed en snel klaar is kunnen ze vaak meer verkopen. Hierdoor kunnen ze dus meer winst maken. De meeste bedrijven willen namelijk veel winst maken. Dit gaat veel makkelijker als de productie goed draait. Daarom is het veel geld waard als er een goed systeem draait. Alleen dit is niet heel erg makkelijk voor veel bedrijven. Daarom lukt het niet elk bedrijf om dit voor elkaar te krijgen.