Je hebt er even op moeten wachten maar hier zijn ze dan: de sieraden trends van 2023! Ieder jaar weer blijven sieraden een belangrijk accessoire in de mode-industrie. Of het nu gaat om grove sieraden of subtiele accessoires, ze kunnen een outfit helemaal afmaken. In dit artikel zetten we de belangrijkste sieraden trends van 2023 voor je op een rij. Lets go!

Chunky kettingen en armbanden

Als je dacht dat het helemaal de tijd is van kleine dunne sieraden, dan heb je het mis. Dikke, opvallende kettingen en armbanden zijn helemaal in de mode in 2023. Of het nu gaat om gouden of zilveren sieraden, de trend is gericht op statement pieces die direct in het oog springen. Dit jaar zijn sieraden die er groot en opvallend uitzien helemaal in, dus wees gerust creatief met je accessoires!

Eenvoudige oorbellen

De tegenhanger van de chunky sieraden zijn eenvoudige oorbellen. Dit jaar zijn eenvoudige, subtiele oorbellen populair, waarbij de focus ligt op de vorm en de materialen. Denk bijvoorbeeld aan oorbellen met gouden of zilveren driehoekjes, cirkels of streepjes. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je oorlellen niet onnodig uitrekken 😉

Nature-inspired sieraden

Nature-inspired sieraden zijn nog steeds populair in 2023. Denk bijvoorbeeld aan sieraden met bladeren, bloemen, vlinders of andere natuurelementen. Dit jaar zijn natuurlijke materialen, zoals koraal, tijgeroog en hout, helemaal in. Let er wel altijd op dat de oorsprong van deze materialen duurzaam is. Je wilt immers niet dat er een regenwoud wordt gekapt voor jouw sieraad.

Persoonlijke sieraden

Persoonlijke sieraden, zoals armbanden met je initialen of kettingen met een speciaal symbool, blijven populair in 2023. Dit is een trend die blijft groeien, omdat steeds meer mensen op zoek zijn naar sieraden die speciaal voor hen zijn gemaakt en die hen een speciaal gevoel geven. Ook vintage sieraden profiteren van deze trend, omdat we graag ringen en horloges dragen met een verhaal. Grote kans dus dat re ring die je van je oma hebt geërfd en altijd spuuglelijk vond, dit jaar helemaal hip is!

Dusss…

Of je nu houdt van opvallende statement sieraden of subtiele accessoires, 2023 is het jaar om je sieradenkast een update te geven. Van chunky kettingen en armbanden tot natuurlijke sieraden en persoonlijke items, er is voor iedereen wel een trend die bij hem of haar past. Laat je inspireren door deze sieraden trends en maak je outfit helemaal af!