Stel: je interieur is echt toe aan een nieuwe bank, een nieuwe tafel, een nieuwe set stoelen, of misschien zelfs allemaal. Sommige mensen vinden het geweldig om een dagje op jacht te gaan naar de juiste meubels, maar niet iedereen is zo’n shopper. Om je een beetje te helpen, geven we je in dit artikel een paar tips voor het kopen van nieuwe meubels.

Maak een overzicht

Bedenk eerst welke meubels je allemaal nodig hebt. Zijn dat stoelen en een bank? Schrijf dan op hoeveel stoelen je wilt hebben en wat de afmetingen van de bank moeten zijn. Daarbij is het belangrijk dat je inspiratie opdoet. Dit kan online, of aan de hand van interieur magazines. Als je voldoende inspiratie hebt opgedaan heb je, als het goed is, ook een duidelijk beeld van hoe je meubels eruit moeten gaan zien.

Zorg ervoor dat je alles wat je van te voren voorbereid duidelijk voor jezelf opschrijft. Zo weet je namelijk precies wat je nodig hebt en kun je doelgericht gaan shoppen. Je voorkomt dan dat je straks door alle bomen het bos niet meer ziet. 

Bedenk welk budget je hebt

Natuurlijk valt dit deel eigenlijk onder voorbereiding, maar het bedenken van een budget is wat minder simpel dan het lijkt. Stel je vind de perfecte bank, maar deze is wat duurder dan het bedrag dat je eigenlijk in je hoofd had. Bedenk daarom voor jezelf wat je budget is en beslis ook of dat je uiterste budget is, of dat er nog wat speelruimte is. 

Langs welke winkels ga je?

Er zijn enorm veel meubelwinkels. Bedenk voor jezelf langs welke winkels je wilt gaan. Iedere winkel heeft zo zijn eigen stijl en dus zijn er vast ook winkels die je uit kunt sluiten. Pin je er ook niet op vast dat je per se de juiste meubels moet vinden. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat je niet helemaal slaagt tijdens het shoppen. Als je niet de juiste meubels vind, kun je ervoor kiezen om een andere dag opnieuw te gaan shoppen, maar je kunt ook meubels laten maken bij meubelmaker Anselm Oome.