Logistiek is een verrassend vaag begrip. Je staat er niet bij stil, maar logistiek omvat veel meer dan alleen het vervoeren van producten. De dienst is een allesomvattend en is feitelijk een verzamelterm van alles wat je doet binnen de logistiek. Namelijk het vervoeren, organiseren en plannen van goederen van A naar B. Een mooi voorbeeld hiervan is Alert Logistiek. Wij leggen je graag meer uit over deze erg belangrijke sector!

Het aanvoeren van producten

Een product maakt zichzelf niet. Er zijn onderdelen nodig om een product te kunnen maken. Maar hoe krijg je al die materialen bij elkaar? De logistiek zorgt ervoor dat jouw materialen naar jou toe komen, zodat je een product kunt maken. Met name voor de industrie is een constante aanvoer van materialen belangrijk om te kunnen blijven produceren. Hiervoor maken zijn bijvoorbeeld speciale afspraken met distributeurs, zodat de logistiek op orde is.

Het distribueren van bestellingen

Zodra je de producten hebt gemaakt is het ook belangrijk dat deze bij de klant komen. Hiervoor heb je diverse instanties die je ontzorgen met hun logistieke oplossing. Zij vervoeren bijvoorbeeld de wasmachine, koelkast of andere zware objecten naar uw klant zodat het voor de klant toegankelijker is voor jouw klant om de dienst af te nemen. Het is immers niet vanzelfsprekend dat iedereen een koelkast met gemak mee kan nemen naar zijn of haar woning.

Voorraadbeheer

Ten slotte zijn er nog instanties die jouw producten opslaan in een magazijn. Hierdoor heb je extra ruimte over voor de productie of misschien heb je zelfs niet eens een magazijn. Voor dit soort bedrijven is het zeer interessant om voorraadbeheer uit te besteden. Daarnaast kun je dan ook nog eens producten sneller verzenden doordat ze als bij de distributeur ligt. Al met al is de logistiek de verbindende factor van het leveren van producten!