Wil je een groene stof kopen? Je kunt ontelbaar veel verschillende soorten stof kopen. Alle stoffen hebben zo hun eigen kenmerken en eigenschappen. Bij deze stoffen kun je onder andere denken aan canvas, katoen, polyester, linnen, tule, canvas, kunstleer, jute en nog ontelbaar veel stofsoorten. In dit blogartikel lichten de stofspecialisten van Rollenstof een aantal soorten stof uit, inclusief bijpassende eigenschappen en verwerkingsmogelijkheden. Lees je verder?

Katoen stof

Katoen stof is een van de meest gebruikte stoffen ter wereld. De stof wordt volledig geproduceerd met gebruik van de katoenvezel die afkomstig is van de katoenplant. Dit materiaal is namelijk ideaal voor het produceren van allerlei producten, waaronder tassen, kleding en babyspullen. Echter is het zo populair, omdat de stof katoen heel gemakkelijk te verwerken is. Bovendien is het gemakkelijk te verven, neemt het vocht op, het is bestand tegen slijtage én het is huidvriendelijk.

Canvas stof

Ook de canvas stof wordt veel gebruikt voor het produceren van allerlei kledingstukken en accessoires, waaronder jassen, tassen en schoenen. Maar ook voor de productie van onder andere gordijnen, zonneschermen en meubelhoezen wordt deze stof veel gebruikt. Doordat canvas van nature stijf is, is het geschikt om gestikte details en doorstiksels in aan te brengen. Ten slotte is het sterk en zeer duurzaam.

Linnen stof

Linnen is een stof die gemaakt wordt van glasvezel. Deze stof is net als de stoffen die hierboven genoemd zijn, zeer geschikt voor het maken van allerlei kledingstukken zoals colberts en broeken. Maar ook een blouse van linnen is zeer chique en stijlvol. Echter wordt deze stofsoort ook veel gebruikt voor het maken van gordijnen, decoratie en beddengoed. Of zoek je nog een luxe tafelkleed? Ook daarvoor leent stof van linnen stof uitstekend.

In het assortiment van Rollenstof vind je een verscheidenheid aan kwalitatieve stoffen. Zodoende kun je hier een stof kopen die geschikt is voor wat je wil maken met gebruik van de naaimachine.