Wanneer de zomer begint krijg je altijd een verlangen naar afwisseling van kleding door de warmte en kleuren. Zomerkleding is een van de meest creatieve van allemaal, door de wildere patronen en ongebruikelijke combinaties die worden gemaakt. Voordat je begint met het samenstellen van de stijl is het essentieel om je persoonlijke uiterlijk te vinden. 

De beste manier om een stijl op te bouwen is door te experimenteren en inspiratie op te doen van modellen. Door bepaalde stijlen over te nemen zal je zien dat je op een bepaalde moment weet wat wel en niet goed bij je past. 

Zomertrends heren

Een nieuwe trend bij herenmode is de passie voor de Franse stijl, met details die het verschil maken. De Franse stijl focust zich op natuurlijke kleuren en dingen die je doen denken aan de aarde, van bruinachtige tot gele kleuren. 

De Franse stijl gaat gepaard met vintage. Dit zie je terug aan de modellen van de jeans en shorts die geïnspireerd zijn van looks uit de jaren 80 en 90. Om zo’n outfit te laten onderscheiden van de rest kun je kijken naar gouden sieraden of diamanten sieraden. Zo kun je de outfit bijvoorbeeld aanvullen met een subtiele ketting of armband.

De jongeren dragen vooral veel streetwear mode. Dit zie je aan de witte gympen waar veel jeugd op loopt en de gekleurde trainingspakken. Ook bij de jongeren zijn accessories iets wat je veel terug ziet komen. Zo heb je hoeden, heuptasjes en ringen worden veel gedragen door de jongens. 

Zomertrends dames

De vriend die voor vrouwen nooit faalt is het basic witte t-shirt. Het is een basiskledingstuk dat in elke kledingkast hangt en het kledingstuk dat je kunt gebruiken om te combineren met kleurrijke accessoires. Het t-shirt kun je dragen met een korte broek, lange broek, wijde broek of een broek met een kleurtje. Je kunt deze looks combineren met schoenen met platte of hoge hakken. Het hangt natuurlijk af van je voorkeur en waar je op dat moment zin in hebt.

Advies

Het advies dat we overduidelijk moeten geven is de zomerjurk. Het is een kledingstuk waar je moeilijk vanaf komt en aanpasbaar is aan elke gelegenheid. Het maakt niet uit hoe je hem draagt, het gaat erom dat het vers en veelzijdig is. De zomerjurk kun je dragen met sneakers of hakken wat je veel mogelijkheden geeft met de kleuren die je die dag aan wilt gaan trekken. 

Zwempak

Als je graag naar het strand gaat is het erg belangrijk om te gaan kijken naar een goed zwempak. En stel je gaat niet graag naar het strand is het toch handig om er alvast eentje uit te zoeken voor wanneer je hem nodig hebt. Wanneer je een zwempak koopt moet je de sarong niet vergeten. Hoewel het eenvoudig is kan het je dag redden vanwege de aanpasmogelijkheden en veelzijdigheid. 

Slippers

Het is belangrijk om deze niet te vergeten wanneer je op vakantie gaat, slippers. Ze zijn comfortabel, koel en je kunt er op lopen zonder dat je last van je voeten krijgt.