De hele coronacrisis heeft nog maar eens duidelijk gemaakt dat we heel erg van de horeca houden. Mensen kunnen niet zonder het regelmatige bezoekje aan hun favoriete restaurant, café of uitgaansgelegenheid. In het chinees betekent crisis ‘mogelijkheid’. Daarom is dit de ideale tijd om je eigen horecazaak te beginnen. Daar komt natuurlijk een hoop bij kijken, maar in dit artikel gaan we alles bespreken. Lees snel verder!

Eerst een papiertje

In principe kan iedereen een eigen horecazaak beginnen. Je hoeft niet eerst een opleiding tot kok of hotelier te volgen om je eigen zaak te starten. Het enige dat verplicht is, is je sociale hygiëne. Dit papiertje moet je eenmaal halen en is dan de rest van je leven geldig. Als je goed leert van tevoren kan je vaak op een dag de cursus volgen en je diploma halen.

Dan nog een pand

Een horecazaak valt of staat met het pand waarin het gevestigd is. Neem daarom goed de tijd om het pand van je dromen te vinden. Je wilt niet dat je eerste stappen in de horeca slecht aflopen omdat je bijvoorbeeld in een te klein pand zit. Bedenk vooraf goed hoeveel ruimte je nodig hebt voor bijvoorbeeld de keuken en de opslag. En uiteindelijk moet je natuurlijk ook goed rekening houden hoeveel vierkante meters je overhoudt voor je gasten. In de horeca zeggen ze vaak: vierkante meters bepalen je omzet.

Nu de materialen nog

Oke, je hebt je sociale hygiëne en het pand van je dromen gevonden. Het enige dat dan nog ontbreekt is de inrichting. Het is van belang dat je je zaak op twee manieren inricht met materialen. Aan de voorkant voor de gasten. Daar moet het gezellig en uitnodigend zijn. Dan heb je ook nog de inrichting aan de achterkant. Zorg ervoor dat je niet bespaart op keukenapparatuur. Als je verstandig bent, koop je al je keukenmaterialen op een plek. Een online winkel als Horecawebstore bijvoorbeeld. Dan kies je namelijk voor kwaliteit tegen een goede prijs.

Concluderend

Een horecazaak beginnen doe je niet zomaar. Maar als rustig alle stappen volgt die we hierboven beschreven hebben, dan moet het lukken. Belangrijk is om het juiste pand te vinden en dan het pand in te richten met alle kwaliteitsspullen die bij jouw droomzaak horen!