Het succes van een restaurant is vooral afhankelijk van de service die je levert aan klanten. Wat je klanten naar jouw restaurant trekt en behoudt, hangt niet alleen af van het eten, maar ook van het interieur van je restaurant. Het idee is om een sfeer te creëren die de klanten op hun gemak stelt terwijl ze de meest fantastische eetervaring hebben.

Een geweldig interieur biedt een gastvrije sfeer aan je klanten en zorgt ervoor dat ze optimaal van hun maaltijden genieten. Studies tonen aan dat het interieur van een restaurant een van de factoren is die de klanttevredenheid en het gedrag beïnvloeden. Met de steeds groeiende concurrentie in de markt spelen unieke en opvallende restaurantinterieurs en -sfeer een cruciale rol bij het aantrekken van klanten.

Tips voor het ontwerpen van je restaurant

Vaak worden restaurants de favoriet van klanten alleen vanwege de sfeer en het interieur. Daarom is het belangrijk dat elke restauranteigenaar zich gaat focussen op het creeëren van unieke en aantrekkelijke ideeën voor het interieur van zijn restaurant. Het interieur kan namelijk een positieve invloed hebben op de klanten die je restaurant bezoeken.

Volgens een studie was meubelcomfort het belangrijkste kenmerk van het interieurontwerp van een restaurant, gevolgd door muziekstijl, voorwaarden van borden / glazen en verlichting. Achtergrondgeluiden worden als de meest onbelangrijke kenmerken ervaren.

Lees hieronder hoe je restaurantinterieurontwerp een cruciale rol speelt in het succes van uw restaurant.

Het aantrekken van klanten

Vaak wordt het interieurontwerp van het restaurant zijn USP en wordt het een primaire reden waarom klanten je restaurant opnieuw bezoeken. Klanten zijn tegenwoordig altijd op zoek naar nieuwe ervaringen, en een fris en eigenzinnig restaurantinterieur springt.

Na het opnemen van opvallende en opmerkelijke ontwerpen die verband houden met middeleeuwse thema’s of geassocieerd zijn met een aantal beroemde series, komen je klanten niet alleen naar jou restaurant voor eten, maar ook voor de sfeer en de visuele aantrekkingskracht. In het tijdperk van sociale media, waar klanten foto’s maken van eten voordat ze eten, wordt een opvallend interieur een belangrijke USP van het restaurant.

Mensen gaan niet alleen voor het eten

Niet alleen het eten is belangrijk, mensen gaan ook voor de ervaring. De complete ervaring wordt bepaald door een heleboel factoren. Hoe lang moet er gewacht worden op het eten? Speelt er muziek, en welke? Hoeveel ruimte hebben de stoelen en tafels? En hoe is het interieur afgewerkt? De bediening en de uitstraling van het restaurant zijn hierin dus erg belangrijk. Uiteraard geldt nog wel, Een goede keuken blijft een van de belangrijkste factoren voor een goed restaurant.

Versterk de sfeer met de inrichting

Niet alleen de stijl van de meubels in het restaurant is belangrijk, maar ook de wijze waarop de meubels geplaatst zijn. Door kleine tafels te gebruiken en de stoelen hier dicht op te zetten creer je een romantische en intieme sfeer. Door juist grote tafels te gebruiken en de stoelen op ruimie afstand van elkaar af te plaatsen zal de inrichting al snel een ander publiek aantrekken. Grote groepen of gezinnen waarderen doorgaans de ruimte die ruim opgezette restaurants bieden.

Horeca tafels

Horecatafels zijn dus een belangrijke factor die bepalend is voor de sfeer en de doelgroep van een restaurant. Alvorens horecameubels worden ingekocht is het verstandig om je wensen duidelijk te maken. Wanneer je je restaurant ook wil inzetten om grote groepen te ontvangen voor bijzondere beenkomsten kunnen stapelbare stoelen bijvoorbeel van belang zijn, en hiermee sluit je een groot deel van het aanbod uit. Wil je bij mooi weer je stoelen (deels) naar buiten kunnen verplaatsen, dan kun je overwegen om meubilair aan te schaffen wat (spat)water geschikt is.

Ben je op zoek naar horeca tafels van een hoge kwaliteit? Kaja horeca meubilair heeft een uitgebreid assortiment aan horeca tafels. Zij leveren al ruim 40 jaar horeca meubilair aan horeca ondernemers in Nederland. Bij Kaja kun je zelf een unieke horeca tafel samenstellen door het ruime aanbod aan tafelbladen en tafelonderstellen.