Het kan niet genoeg worden benadrukt hoe gezond en belangrijk het drinken van een kopje thee is voor onze fysieke en mentale welgesteldheid. Het drinken van een goed kopje thee is onderdeel van een gezond leven en is bovendien een traditie die al duizenden jaren wordt beoefend. Bij het drinken van thee moet je echter wel weten welke thee op welk moment moet worden gedronken om er het meeste profijt van te hebben. Maar weten we eigenlijk genoeg over de beste drinkgewoonten? Gelukkig kun je dit artikel gebruiken als leidraad bij het drinken van jouw favoriete thee!

Wanneer thee drinken?

Je kunt natuurlijk zoveel thee drinken als je zelf wilt, maar wat zeggen de experts nou eigenlijk? Goed nieuws, want een prima manier om te dag te beginnen is door middel van een goede kop thee. Een kop thee in de morgen geeft het lichaam namelijk zijn normale vochtinname voor dat tijdstip van de dag en zorgt ervoor om gehydrateerd te blijven.

Ben je ook een fan om de middag door te brengen met een warme kop thee, dan kan oolong of groene thee een goede keuze zijn. Aangezien de kerntemperatuur van het menselijk lichaam in deze periode meestal een hoogtepunt bereikt, zorgt het drinken van oolong of groene thee ervoor dat de spijsvertering wordt gekalmeerd. Daarnaast kan het veel antioxidanten opleveren, helpt het bij het afkoelen van de spijsvertering, en draagt het bij aan de ongifting van de lever en de nieren.

De thee die je ’s avonds neemt, kan je helpen beter te slapen, zolang je thee die cafeïne bevat weet te vermijden. Cafeïne is een stimulerend middel en blokkeert dat adenosine de adenosinereceptoren bereikt, waardoor het in slaapvallen wordt bemoeilijkt. Kruiden- en vruchtenthee zijn een van de beste warme dranken in de avond.

Als je je trouwens nog afvraagt of er een maximale inname aan thee bestaat, dan stellen we je er gerust op dat drie á vijf goede koppen thee per dag helemaal geen kwaad kunnen en zelfs zeer voordelig voor je gezondheid kunnen zijn. Dit hangt echter wel sterk af van het individu. Ben je bijvoorbeeld bijzonder gevoelig voor cafeïne, dan is het wijs om met een wat mindere hoeveelheid aan de slag te gaan.

Zorg dat je jouw favoriete theecollectie aanmaakt

Om écht te genieten van alle voordelen die een kopje thee kunnen bieden, raden we je vooral aan om je eigen theecollectie aan te maken. Aangezien verschillende soorten thee beschikken over diverse voordelen, raden we je aan om wat onderzoek te plegen en na te gaan welke smaken en gezondheidsvoordelen jou het interessants lijken. Vervolgens kun je thee bestellen op basis van je eigen behoeften en specifieke voorkeuren. Bovendien zal een uitgebreide smaakcollectie van thee een ideale manier zijn om je visite te verwelkomen!