Zeg nou zelf, wat is eten zonder een myriade van smaken? Gelukkig heb je slechts een handvol ingrediënten nodig om van een simpel gerecht iets buitengewoons te maken. En zoals je vast wel weet, zijn kruiden verreweg de beste smaakversterkers van allemaal. Gedroogde kruiden zijn bovendien erg eenvoudig om er een smaakfestijn van te maken. Strooi gewoon wat over de pasta, salades, roerbakgerechten, gebakken rijst en zelfs dips voor een onmiddellijke smaakboost. Je kunt ze trouwens ook gebruiken om gearomatiseerde oliën te maken! Ben jij van plan om je keukenkastje aan te vullen met gedroogde kruiden, zorg er dan voor dat je de volgende soorten kruiden aan je verzameling toevoegt.

1. Oregano

Het zal je misschien niet verbazen dat we hier beginnen met oregano, want de meesten van ons kunnen zich niet eens voorstellen om ons favoriete stuk pizza te verorberen zonder een snufje oregano! Sterker nog, dit is wellicht een van de weinige kruiden die je hoeft te bezitten, helemaal als je je vaak met de Italiaanse keuken bezighoudt. Het is de bittere en citroenachtige smaak van dit kruid die het goed doet bij onder meer pastasauzen, salades en pizza’s. Overigens zit de mediterrane keuken vol met oregano, en het mooie ervan is dat het de andere smaken in het gerecht niet overheerst. Je kunt het dus gebruiken in de dagelijkse keukenpraktijken door het toe te voegen aan toast, sandwiches of snelle roerbakgerechten.

2. Basilicum

Voor vele mensen is basilicum een onmisbaar kruid in de keuken, want het kan wonderen doen voor een enorme collectie aan gerechten. Houd er wel rekening mee dat als je met gedroogde basilicum werkt, je het vooral vroeg in het kookstadium gebruikt, zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen. Bovendien kun je basilicum ook lichtjes fruiten in boter of het toevoegen aan salades en soepen. Ben je van plan om zelfgemaakte tomatensaus te maken voor snelle pastagerechten, vergeet dan zeker niet wat gedroogde basilicum. Ben je meer een liefhebber van Aziatisch eten? Basilicum doet het trouwens ook erg goed in de Thaise keuken!

3. Salie

Salie staat bekend als een kruid dat vaak in de Italiaanse keuken wordt gebruikt voor de bereiding van een botersaus voor gnocchi. Het is de sterke, aromatische en licht bittere smaak van salie die het zo goed doet, wat het perfect doet passen bij de bereiding van stoofschotels of andere gerechten die langzaam moeten koken. Vette vleessoorten komen ook goed tot hun recht wanneer je het combineert met wat salie. Maak kennis met dit kruid door het ’s morgens toe te voegen als je spek bakt. Bovendien zal een pruttelende soep ook zeer goed op smaak kunnen worden gebracht met dit ietwat onbekende kruid.

4. Venkel

Venkel is een kruid die vaak over het hoofd wordt gezien, of je meteen doet denken aan de voorbereiding van zalm! Dit delicate kruid beschikt over een kenmerkende smaak die de smaaksensatie van veel gerechten onmiddellijk zal versterken. Venkel is dus ideaal bij vis, maar ook voor knapperige groenten, fruit en dipsausjes op yoghurtbasis. Maak er ook gebruik van bij de voorbereiding van heerlijke kaasomeletten, noodles, sandwiches en nog veel meer.

Wil je op een eenvoudige manier al jouw favoriete kruiden in huis halen? Dan kun je voordelig kruiden kopen bij De Kruidenbaron! Bovendien vind je bij de Kruidenbaron tal van gezonde voedingsmiddelen die deel uitmaken van een evenwichtig dieet, waaronder noten, supplementen, thee, koffie en toebehoren.