Woon je in een gebied in Nederland waar het water veel kalk bevat? Dan zul je ongetwijfeld vaak je keukenapparatuur, zoals een waterkoker of de vaatwasser, moeten ontkalken. Het is belangrijk dat je dat ook werkelijk doet want de levensduur van deze apparaten wordt korter als er teveel kalkaanslag aanwezig is. Nu kun je natuurlijk zorgen dat je daar nooit meer over na hoeft te denken. Schaf daarvoor een waterontharder aan.

Wat is een waterontharder?

Met een waterontharder kun je het water minder hard maken. Dus eigenlijk filter je met een waterontharder al aan de voorkant van het gebruik de kalk uit het water. Je plaatst de waterontharder in een ruimte waar de waterleiding je huis binnenkomt, zoals bijvoorbeeld de kruipruimte of de meterkast. Op het moment dat je de kraan aanzet, wordt het leidingwater eerst gefilterd zodat het water geen kalk meer bevat als het door je douchekop stroomt of uit je keukenkraan komt.

De voordelen van een waterontharder

We noemden al dat een waterontharder als voordeel heeft dat je apparatuur niet meer handmatig hoeft te ontkalken. Maar minder kalkaanslag heeft nog meer voordelen. Zo scheelt het een hoop in energieverbruik als er geen kalk in het apparaat opgehoopt wordt. Ook de werking van de apparaten blijft met een waterontharder optimaal. Je zult bijvoorbeeld ook na verloop van tijd niet hebben dat de koffie uit het koffiezetapparaat anders gaat smaken als gevolg van kalkaanslag. De waterontharder houdt het water ook op deze manier zuiver. Een ander voordeel is dat de wastafels, kranen en de gootsteen langer mooi blijven omdat er geen lelijke kalkvlekken op de betreffende plekken achterblijven.

Welke type waterontharder is geschikt voor mijn woning?

Een waterontharder bevat vaak een reservoir met zout zodat het water eenvoudig gefilterd kan worden. Maar het is niet gezegd dat dat ook altijd voor jou de beste oplossing is. Bij Waterontharder24 kun je verschillende soorten waterontharders kopen. Je kunt uiteraard ook advies krijgen over welk type waterontharder voor jou de beste is. Want niet alleen de manier van ontharden kan per type verschillen. Er zijn ook verschillende maten verkrijgbaar en je kunt desgewenst kiezen voor een waterontharder op batterijen. Kies dus voor een waterontharder kopen in Westland. Dan krijg je ook deskundig advies over de beste locatie om de waterontharder in jouw huis te plaatsen.