Een slechte adem is een vervelend iets waar je zo snel mogelijk van af wilt. Je kunt een slechte adem krijgen door eten en drinken zoals knoflook of koffie, maar er zijn ook nog meer oorzaken waar je niet altijd iets aan kunt doen. Gelukkig zijn er genoeg middeltjes die je hierbij kunnen helpen. Er is namelijk niets vervelender dan de hele dag rondlopen met het gevoel dat iedereen je slechte adem kan ruiken. Lees daarom snel verder, want hieronder staat een lijstje met producten die jou helpen om voor eens en voor altijd af te rekenen met een slechte adem. 

Niet verbloemen, maar aanpakken 

Een belangrijke manier om van de halitose (slechte adem) af te komen, is om de oorzaak van het probleem aan te pakken. De meeste mensen nemen een kauwgompje of een pepermuntje en daarmee is de slechte adem voor even verdoezeld. Daarmee gaat hij echter niet weg. Het is daarom belangrijk om echt de kern van het probleem op te zoeken zodat je echt een einde maakt aan die slechte adem. Denk bijvoorbeeld aan een speciale mondwater die een slechte adem bestrijdt door middel van actief zuurstof. Zo ben je voor langere tijd verlost van die vervelende slechte adem.   

Oravall mondwater 

Een van de producten die helpen tegen een slechte adem is Oravall mondwater. Dit is een spoeling voor je mond die een actieve zuurstof bevat. Deze actieve zuurstof kan namelijk heel goed de schadelijke bacteriën en je mond bestrijden die zorgen voor de onaangename geur. Oravall mondwater is zeer geschikt wanneer je structureel last hebt van een slechte adem of een vieze smaak in de mond. Het voordeel van deze mondwater is dat het de goede bacteriën die in je mond zitten niet aantast. Je kunt dus zonder zorgen dit mondwater gebruiken. Daarnaast zitten er geen stoffen in dit product die je mond uit kunnen drogen. Een droge mond is namelijk een grote oorzaak van een slechte adem.   

Moist-R gezonde bio kauwgom 

De kauwgom van Moist-R is een effectieve manier om halitose tegen te gaan. Hij is namelijk gecertificeerd GMO-vrij en bevat natuurlijke xylitol van berkenbomen in plaats van mais xylitol dat vaak genetisch gemodificeerd is. Verder bevat hij geen conserveringsmiddelen waardoor hij een stuk zachter is om op te kauwen dan de gemiddelde kauwgom. Ook zit er geen zoetstoffen of titaandioxide in. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat er geen slechte ingrediënten in deze kauwgom zitten. Hij stimuleert de speekselproductie zodat je mond altijd gehydrateerd blijft en zorgt ervoor dat de zuurbalans in je mond goed en gezond blijft. Teveel zuur kan namelijk zorgen voor een beschadiging van je glazuur en daarnaast trekt het ook bacteriën aan.   

TonsilFresh Cupping Glass 

Je kunt je slechte adem ook bestrijden met een TonsilFresh Cupping Glass. Dit is een manier waarop je veilig en snel amandelstenen en andere brokjes uit je keel uit kunt zuigen. Deze brokjes kunnen er namelijk voor zorgen dat je veel last hebt van een slechte adem. Daarnaast verhogen zij ook de kans op een keelontsteking, wat natuurlijk extra vervelend is. De TonsilFresh Cupping Glass is een glazen pipetje met een oranje zuigbal. Het uiteinde van deze pipet plaats je dan op je amandelen en door in het oranje balletje te knijpen, zuigt hij vacuüm waardoor je deze stink steentjes uit je keel kunt halen. Zo kun je een slechte adem voorkomen

TonsilFresh Nasal Sinus Drops 

Wanneer je veel last hebt van verkoudheden of allergieën, zijn de neusdruppels van TonsilFresh misschien wel de uitkomst voor jou. Deze pakken namelijk het teveel aan neusslijm aan waardoor dit direct minder wordt. Dit neusslijm blijft namelijk niet in je neus zitten, maar verplaatst zich richting je tong en sinussen. Bacteriën gaan zich vervolgens hier in nestelen en veroorzaken zo een slechte adem. Daarnaast kan je speeksel ook niet je mond goed reinigen en zo je mond fris houden. Deze druppels bevatten saline en xylitol en het is bewezen dat dit meteen na gebruik het neusslijm aanpakt en zorgt voor een frissere adem. Daarnaast helpt het ook nog eens om amandelstenen te voorkomen en gaat de vieze smaak in je mond weg. 

Tongue Clean Voordeelkit van Orapack + California Breath powerdrops 

Wanneer je veel last hebt van een slechte adem, is het belangrijk dat je je mond en vooral je tong goed reinigt. Dit kan erg gemakkelijk met de Tongue Clean Voordeelkit. Dit is een pakketje met daarin een tongreiniger, een tubetje gel om je tong te ontsmetten een druppels voor je tong. Door dit allemaal samen te gebruiken is je mond tot wel 24 uur lang helemaal schoon en fris en ben je verzekerd van een frisse adem. Het meerendeel van een slechte adem wordt namelijk veroorzaakt door witte aanslag die achter op je tong zit. Dit wordt allemaal verwijderd en tegengegaan door middel van deze set. 

OXYD-8 tandpasta 

Een goede tandpasta is zeer belangrijk voor een frisse adem. De OXYD-8 bevat veel actieve zuurstof waardoor de bacteriën niet goed kunnen overleven en dus geen nare luchtjes meer kunnen verspreiden. Bovendien voorkomt deze tandpasta dat je een droge mond krijgt en gaat hij aanslag op je tong en amandelstenen tegen. De tandpasta is ontwikkeld door een dokter van wie de dochter vaak last had van een slechte adem. Zo weet je dus zeker dat deze tandpasta goed zijn werk doet. Daarnaast draagt deze tandpasta ook nog eens bij aan het thuis tanden bleken

Dr. Katz Dry Mouth Lozenges 

Deze zuigtabletjes zijn door dezelfde dokter ontwikkeld die de tandpasta hierboven heeft gemaakt. Ze zorgen niet alleen voor een frisse adem, maar zorgen er ook voor dat je mond goed gehydrateerd blijft. Dit is namelijk erg belangrijk voor een frisse adem. De meeste producten die een slechte adem proberen te maskeren, bevatten vaak suiker. Deze tabletten zijn echter speciaal gemaakt om het probleem te bestrijden zodat je ook echt verlost bent van een slechte adem. Het zijn dan ook zeer populaire pastilles doordat ze meteen verlichting geven bij klachten van een droge mond. Tot slot hebben ze ook nog eens een lekkere lichte mandarijn / mintsmaak.