Is het eindelijk tijd om een trainingsroutine te creëren? Ben je het zat om te zeggen dat je gaat sporten om je gezondheid te verbeteren en in goede vorm gaat komen, maar uiteindelijk je plan niet in uitvoering brengt? Dan is dit artikel voor jou! Hier beschrijven we enkele van de beste gewoonten die je zullen helpen een fitnessplan te ontwikkelen dat echt werkt. Hoewel dit geen complete lijst is om je trainingsplan te creëren, zorgen deze tips er wel voor dat je de eerste stappen in de goede richting kunt zetten. Lees dus snel verder! 

1. Zorg voor een goede basis

Het heeft geen zin om te trainen voor een betere gezondheid als je jezelf beperkt op de basis, zoals goede voeding, slaap en geestelijke gezondheid. Deze drie aspecten van de gezondheid kunnen jouw trainingsprogramma maken of breken, dus zorg ervoor dat je aan de slag gaat met een holistisch plan.

Of je nu wilt afvallen, spieren wilt kweken of het uithoudingsvermogen wilt verbeteren, je hebt een gezond dieet nodig in de juiste hoeveelheden. Een schoon dieet bestaande uit groenten, fruit, volle granen, water, eiwitten, gezonde vetten en complexe koolhydraten zal je lichaam van goede brandstof voorzien om spieren op te bouwen, vet te verbranden en uithoudingsvermogen te ontwikkelen.

Onthoud ook dat het lichaam voldoende slaap nodig heeft om te herstellen. Als je laat opblijft om urenlang te Netflixen, zul je de effecten van slaaptekort merken wanneer je probeert te sporten. Met andere woorden, de sleutel om goed voor jezelf te zorgen is te leren begrijpen dat je een extra uurtje slaap nodig hebt, niet een slopende training!

2. Wees niet bang voor wat uitdaging, maar omarm het!

Wat lichaamsbeweging betreft, doe wat je leuk vindt, maar zorg er wel voor dat je jezelf weet uit te dagen. Probeer een gezond evenwicht te bewaren, maar probeer jouw obstakels te identificeren en stapsgewijs ervoor te zorgen dat je deze leert te overbruggen. Op die manier leer je op een structurele wijze te trainen en gecoördineerd verbeteringen zoals krachtopbouw, vetverbranding en uithoudingsvermogen toe te passen.

3. Richt je aandacht op de spier die je traint

Als je traint en concentreert op een specifieke spiergroep, zul je significant meer spieractiviteit hebben dan degenen die aan iets anders dachten. Probeer dus tijdens elke rep van elke set te denken aan de spier die je traint, in plaats van te denken aan waar die leuke dame in korte broek haar gebogen rows is gaan doen!

4. Schakel de hulp in van een personal trainer  

Als je weinig ervaring hebt met een opstellen van een holistisch trainingsprogramma, dan is het de moeite waard om de hulp in te schakelen van een personal trainer. Een ervaren personal trainer kan je helpen om een gestructureerd plan op te stellen voor jouw doelen en jou helpen met de motivatie die je nodig hebt om gezond te trainen.

Ben je op zoek naar fitness Den Haag en omstreken met behulp van een personal trainer? Dan kun je 24/7 terecht bij de sportgemeenschap van Active Health Center! Hier vind je alle hulp die je nodig hebt om jouw eigen trainingsroutine te ontwikkelen en jouw sportdoelen te behalen. Bovendien beschikt de AHC sportschool over multidisciplinaire ondersteuning, waaronder AHC fysiotherapie en wellnessmogelijkheden.