Voor veel mensen is werken de enige inkomstenbron. Sonde natuurlijk, want er bestaan nog veel aanvullende manieren om naast loon aan geld te komen. Welke manieren er zoal zijn, beschrijven we in dit artikel!

Tip 1: Affiliate marketing

Je hebt op bijvoorbeeld Instagram vast wel eens gezien dat een influencer een bepaald product promoot. Vaak vermelden ze hierbij een link naar het product, of een kortingscode voor het product. In de link naar dit product zit een ‘referral code’ verwerkt. Wanneer het een kortingscode betreft, dat is de kortingscode zelf de referral code. Door middel van deze code weet de verkopende partij dat jij door influencer X het product hebt gekocht. In ruil daarvoor krijgt influencer X dus een bepaald percentage van de aankoop.

Nu denk je misschien: maar ik ben helemaal geen influencer. Gelukkig hoeft dat ook niet! Affiliate marketing is namelijk ook op andere manieren in te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld je referral code verspreiden op forums, een website maken waar je producten op promoot, of YouTube video’s maken in een bepaalde niche.

Tip 2: Beleggen

Beleggen klinkt in eerste instantie oud bollig. Veel mensen denken dat beleggen in aandelen alleen voor oude mensen is. Toch is het een goede manier om op lange termijn wat rente te verdienen. Met geld op de bank laten staan verdien je tegenwoordig immers toch niks, dus alle rente die je kunt verdienen is mooi meegenomen.

Je kunt investeren in allerlei soorten aandelen. Denk bijvoorbeeld aan de bedrijven Apple en Tesla, of de edelmetalen goud en zilver. Er is echter ook een moderne manier van beleggen waar de jeugd wel mee bezig is:

Tip 3: Crypto

Investeren in crypto is tegenwoordig helemaal hot. Je ziet cryptocurrency op steeds meer plekken terug. Je kent ongetwijfeld zelf ook wel iemand die crypto bezit, van jong tot oud. Maar is het wel zo’n goed idee om hierin te investeren? De crypto wereld is nog erg nieuw. Prijzen kunnen hard stijgen, maar ook snel zakken. Er zitten over het algemeen dus veel grotere risico’s aan verbonden dan aan traditionele aandelen. Lees je eigen dus goed in voor je start met investeren in crypto, en leg nooit meer in dan je kunt missen.