De beste stofzuiger is een stille stofzuiger. De beste stofzuiger is een snelle stofzuiger. De beste stofzuiger is een duurzame stofzuiger. De beste stofzuiger is een gebruiksvriendelijke stofzuiger. Zo kun je er vast nog wel een paar bedenken. Wat echt de beste stofzuiger is? Het model dat voldoet aan jouw wensen. Gelukkig kunnen heel veel wensen goed samen gaan. Zo heb je stille stofzuigers die heel gebruiksvriendelijk zijn. En snelle stofzuigers die heel duurzaam zijn. Maar hoe stil is stil en hoe gebruiksvriendelijk is gebruiksvriendelijk precies? In elk geval geldt vaak: een keuze voor stil is een keuze voor duurzaam.

 

De beste stofzuiger is een stille stofzuiger

Is de beste stofzuiger een stille stofzuiger? De stilste stofzuigers vind je vaak onder de tradionele modellen. Helemaal stil is een stofzuiger natuurlijk nooit. Bij het stilste type, minder dan 60, kun je de tv nog horen of iemand in je omgeving verstaan. Moet je extra hard praten en het volume van de tv een tandje opschroeven, dan zit je bij een niveau tot 70 decibel. Met 5 decibel erbij, wordt het erg lastig een gesprek of tv-programma te volgen. De krachtpatsers onder de beste stofzuigers, uitgerust met speciale turbo motoren, produceren de meeste herrie. Met meer dan 75 decibel zijn gehoorbeschermers geen gek idee. De beste stofzuiger is vaak stil en duurzaam.

 

De beste stofzuiger is een gebruiksvriendelijke stofzuiger

Dat de beste stofzuiger een gebruiksvriendelijke moet zijn, ligt voor de hand. Lijkt het je handig om allerlei hulpstukken te hebben om goed in al die kieren en hoeken te kunnen komen, bedenk dan wel dat je hier ruimte voor moet hebben om al die hulpstukken op te bergen. Gemak kan ook betekenen dat je stofzuiger bijvoorbeeld wendbaar is als de beste. Nadat jij je verdiept hebt in de kenmerken van de beste stofzuiger, kun jij zelf als de beste kiezen.