Een gokje wagen in het casino is leuk maar het nadeel van kansspelen is dat je niet altijd veel invloed hebt op de uitslag. Om deze reden zijn sportweddenschappen erg aantrekkelijk voor spelers die graag gokken en tegelijkertijd hun kennis van sport willen toepassen. Daarbij biedt sportwedden een breed scala aan competities en inzetmogelijkheden. In ons volgende lijstje benoemen we de meest populaire sporten om op te wedden, dit is ideaal voor de beginnende speler.

 

1.Voetbal

Stipt bovenaan staat voetbal, dit waarschijnlijk geen verrassing aangezien het de volkssport van Nederland is en één van de meest gespeelde sporten ter wereld is. Verder is inzetten op voetbal vrij makkelijk omdat de sport redelijk simpel is. De eenvoudigste manier om te wedden is via een 1×2 weddenschap, hierbij heb je de keuze uit drie mogelijkheden namelijk: een thuisoverwinning, uitwedstrijd of gelijkspel. Daarnaast kun je nog op andere voorspelling inzetten zoals het aantal doelpunten, aantal gele of rode kaarten, handicaps en meer.

 

2. Tennis

Een andere redelijke makkelijke sport om op te wedden is tennis. De meest simpele manier van inzetten is om te voorspellen welke speler zal winnen, bij deze sport is namelijk geen sprake van gelijkspel. Hierdoor kun je een weddenschap sluiten waarbij slechts twee potentiële resultaten zijn. Theoretisch gezien zou je dus een kans hebben van 50% om te winnen of te verliezen.

 

3. Paardenraces

Een andere zeer vermakelijke sport om te bekijken zijn paardenraces. Een dagje naar de paardenraces wordt als een uitstapje gezien en de sportweddenschappen zijn daar een leuke toevoeging van. Daarnaast zitten er een interessante traditie en geschiedenis aan paardenraces verbonden. Het wedden op paarden verloopt eenvoudig, je hoeft in principe enkel te voorspellen welk paard de race zal winnen.

 

4. Mixed Martial Arts

Mixed Martial Arts (MMA) is een van de snelstgroeiende sporten ter wereld, een van de redenen hiervoor is omdat het een zeer vermakelijke sport is om te bekijken. MMA is te vergelijken met andere vechtsporten zoals Muay Thai, boksen, worstelen, kickboksen, taekwondo en Braziliaanse jiu jitsu. De wedstrijden van MMA worden in een kooi gehouden en een ronde duurt doorgaans 3 minuten, of 5 minuten voor het kampioenschap. De gevechten zijn doorgaans erg indrukwekkend. Voor een eenvoudige weddenschap kun je inzetten op welke vechter zal winnen of dat het gevecht in een gelijkspel zal eindigen.

 

5. Golf

De laatste populaire sport om op te wedden is golf. Bij golf kun je er onder andere voor kiezen om te wedden op een specifieke speler of op de uitslag van het toernooi. Net als de paardenraces is het bezoeken van de golfbaan een gezellig uitje.

 

6. Formule 1

Dankzij het overweldigende succes van onze eigen Max Verstappen is ons lijstje natuurlijk niet compleet zonder de Formule 1. In principe zijn de regels van deze sport niet ingewikkeld, ideaal dus voor sportwedden. Als je op zoek bent naar de meest voor de hand liggende weddenschap dan kun je inzetten op de winnaar van het circuit, oftewel de coureur die het eerste over de finishlijn eindigt.

 

Bij het inzetten bij sportweddenschappen zal je snel geneigd zijn om op je favoriete club of sporter te wedden, of wellicht kies je gelijk voor de hoogste competities. Toch kunnen we je aanraden om ook een rond te kijken bij minder bekende competities. Bookmakers zetten diverse competities van over de hele wereld online en je doet er zeker je voordeel mee om te kijken wat de bookmaker allemaal te bieden heeft. Ten slotte, als je er nog in moet komen dan is live wedden wellicht een goede optie voor jou. Door live in te zetten heb je het voordeel dat je meer informatie kunt gebruiken voor je je voorspelling definitief maakt.