Lego is al tientallen jaren een icoon in de wereld van speelgoed. Het Deense bedrijf heeft een enorme verscheidenheid aan thema’s gecreëerd om aan de uiteenlopende interesses van kinderen en volwassenen te voldoen. Of je nu van avontuur, fantasie, wetenschap of geschiedenis houdt, er is vrijwel altijd een LEGO-thema dat bij je past. In dit artikel zullen we enkele van de leukste LEGO-thema’s bespreken die de wereld van bouwen, spelen en fantaseren openen.

1. LEGO City

Laten we beginnen met een van de meest herkenbare LEGO-thema’s: LEGO City. Dit thema brengt de drukte en opwinding van een moderne stad tot leven. Met sets variërend van politiebureaus en brandweerkazernes tot luchthavens en havens, kunnen kinderen hun eigen stad bouwen en rollenspellen spelen met de minifiguren, voertuigen en gebouwen.

2. LEGO Star Wars

Voor fans van de epische ruimtesaga is LEGO Star Wars een absolute must. Dit thema brengt de personages, schepen en werelden van Star Wars naar de wereld van LEGO. Of je nu de Millennium Falcon wilt bouwen, een lightsabergevecht wilt naspelen of je eigen avonturen wilt bedenken in een ver sterrenstelsel, LEGO Star Wars biedt eindeloos plezier voor jong en oud.

3. LEGO Friends

LEGO Friends richt zich op avonturen en vriendschappen in de fictieve stad Heartlake City. Dit thema is gericht op meisjes en biedt sets met kleurrijke gebouwen, voertuigen en minifiguren die allerlei activiteiten en avonturen mogelijk maken. Het draait allemaal om vriendschap en samen plezier hebben.

4. LEGO Harry Potter

Het LEGO Harry Potter-thema brengt de magische wereld van Hogwarts tot leven. Met sets die iconische locaties en personages uit de boeken en films weergeven, kunnen fans hun eigen tovenaarsavonturen beleven. Of je nu de Grote Zaal van Hogwarts wilt bouwen of een tocht wilt maken naar de Verboden Bos, er is voor elk wat wils.

5. LEGO Technic

LEGO Technic is voor degenen die van technische uitdagingen houden. Dit thema biedt geavanceerde sets met complexe mechanische functies en realistische details. Kinderen en volwassenen kunnen voertuigen, machines en robots bouwen en leren hoe tandwielen, assen en motoren werken.

6. LEGO Ninjago

Het LEGO Ninjago-thema draait om ninja’s, draken en avontuur. Met een mix van Oosterse mystiek en moderne actie, kunnen kinderen de spannende wereld van Ninjago verkennen. Dit thema bevat verschillende factions van ninja’s en sets die hen helpen bij hun missies en gevechten tegen het kwaad.

7. LEGO Creator

LEGO Creator is ideaal voor kinderen die graag creatief willen zijn. Deze sets bieden de mogelijkheid om meerdere modellen te bouwen met dezelfde stenen. Met sets die variëren van dieren en voertuigen tot huizen en gebouwen, kunnen kinderen hun bouwvaardigheden verbeteren en hun eigen creaties maken.

8. LEGO Ideas

LEGO Ideas is een uniek thema waarbij fans zelf ideeën kunnen indienen voor nieuwe LEGO-sets. Als een idee genoeg stemmen krijgt, kan het worden geproduceerd als een officiële LEGO-set. Dit heeft geleid tot sets gebaseerd op popcultuuricoon zoals de NASA Apollo Saturn V-raket en het Central Perk café uit de tv-show Friends.

9. LEGO Architecture

LEGO Architecture richt zich op beroemde gebouwen en monumenten over de hele wereld. Met deze sets kunnen kinderen en volwassenen beroemde architectonische meesterwerken bouwen, zoals de Eiffeltoren, het Vrijheidsbeeld en het Sydney Opera House. Het is een geweldige manier om meer te leren over architectuur en geschiedenis.

10. LEGO Ideas

LEGO Hidden Side is een thema dat de wereld van LEGO combineert met augmented reality (AR) technologie. Met sets die spookachtige gebouwen en voertuigen bevatten, kunnen kinderen de spokenjacht beleven door hun smartphone of tablet te gebruiken om spoken te vinden en te verslaan in een AR-wereld.