Zeker als je niet heel erg vaak iets per post verstuurt, kun je nog wel eens de fout maken om een breekbaar en kwetsbaar product zonder enige bescherming te versturen. Het moet altijd een keer misgaan. Pas daarna leer je noppenfolie waarderen, want deze folie beschermt het product onderweg en zorgt ervoor dat de ontvanger  een gaaf product geleverd krijgt. Noppenfolie wordt overigens ook veel toegepast bij verhuizingen.

Zo kan je pakketje echt tegen een stootje

Noppenfolie geldt als verreweg het belangrijkste deel van de bekende luchtkussenenveloppen, ook wel bubbelplastic enveloppen genoemd. Met deze enveloppen verklein je de kans dat producten tijdens de verzending averij oplopen en beschadigingen oplopen. En die kans is er altijd. Want  doorgaans gaat een envelop door nogal wat handen voor het daadwerkelijk de plaats van bestemming bereikt. En niet al die handjes zullen voorzichtig met jouw verzending omgaan. Zaak dus dat jouw pakketje tegen een stootje kan. En dat kan door het gebruik van noppenfolie. 

Koop het in breedtes van 100 of 50 centimeter en een lengte van 100 meter

Noppenfolie kun je prima zelf kopen. Het wordt vaak op rollen aangeboden. Standaard is vaak sprake van een breedte van 50 of 100 centimeter en zit er vijftig meter op een rol. Kwetsbare materialen kun je met noppenfolie meer dan goed beschermen. Verhuizers maken ook gretig gebruik van noppenfolie. Ze pakken er niet zelden kasten mee in. Mochten die tijdens het transport gaan schuiven, dan lopen ze in elk geval geen schade op. 

Strak in een doos

Gebruik maken van noppenfolie betekent dat jij je producten veiliger verzendt. De kans dat er onderweg iets beschadigt. is nog maar klein als je deze folie toepast. Helemaal als je ze na het voorzien van noppenfolie strak in een doos inpakt. Jouw pakketjes kunnen geen kant op en weten zich bovendien beschermd door de folie. In feite kan er dan nagenoeg niets meer mee gebeuren. 

Noppenfolie wordt steeds vaker gebruikt

Noppenfolie wordt vaker en vaker gebruikt. Het biedt bescherming, het wikkelt gemakkelijk van de rol en is ook al gemakkelijk vast te zetten. Vergeet niet de speciale verpakkingstape aan te schaffen. Daarmee zet je de noppenfolie op de best denkbare manier vast. De folie is transparant en bestaat uit voornamelijk elastisch gerecycled kunststof. De bekende halve luchtbelletjes bieden bescherming aan het te verzenden product. Om de prijs hoef je niet af te zien van het gebruik van noppenfolie in elk geval. Kies je voor een rol van 50 centimeter en 100 meter, dan ben je doorgaans nog geen 15 euro kwijt. Kies je voor 100 centimeter en 100 meter, dan liggen de kosten vaak lager dan 25 euro.