Zundert is een eeuwenoud en (dus) pittoresk plaatsje vlakbij de Belgische grens, een heerlijke plek voor een weekendje of midweekje weg. Wat is er allemaal te doen in deze omgeving? Vijf leuke uitjes in en om Zundert.

Vincent van Gogh Huis

De in Zundert geboren schilder behoeft uiteraard geen nadere introductie. Op de plek waar zijn geboortehuis stond, bevindt zich nu het Vincent van Gogh Huis, een museum dat geheel gewijd is aan het leven en werk van de legendarische, pas na zijn tragische dood erkende kunstenaar. Het klassieke gebouw ligt op loopafstand van het beroemde kerkje dat Van Gogh in een schilderij vastlegde. Wie speciaal vervoer nodig heeft, neemt contact op met Taxi Zundert voor een ritje ernaartoe.

De Galderse Meren

De Galderse Meren vormen een mooi natuurgebied dat zich uitstekend leent voor een picknick, een wandeling, een fietstochtje en diverse watersporten. In de zomer is een frisse duik hier een aanrader. De Galderse Meren liggen halverwege Breda, op een kwartiertje rijden.

Dagje Breda

Over Breda gesproken: in deze typisch Brabants-gezellige stad ben je de nodige uurtjes kwijt met rondkijken, shoppen, terrasjes pakken en vooral sfeer proeven. Er zijn diverse musea en het woord horeca lijkt in Breedje-Da uitgevonden: het nachtleven is bekend in heel Nederland en daarbuiten. De mensen weten hier wel wat genieten is!

De Menmoerhoeve

De Menmoerhoeve is een complex waar je boerengolf speelt, de kinderboerderij bezoekt en lokale en duurzame lekkernijen eet. Jong en oud maken hier kennis met de ouderwetse landbouw. De boerderij stamt uit de 15e eeuw en is een echt familiebedrijf. Leuk en leerzaam!

Grappig: het noordelijkste punt van België

Het noordelijkste punt van Belgié werd bezocht in het populaire reisprogramma Reizen Waes en ligt op nog geen vijftien minuten rijden. Vanaf de straat is het gelukkig zichtbaar, want het geografisch gemarkeerde plekje ligt in iemands voortuin. De grens met onze Zuiderburen loopt hier ook dwars over wegen en door gebouwen heen. Meersel-Dreef is, net als veel andere dorpjes in deze omgeving, bovendien aardig om te bezoeken als je geen zin hebt in een drukke stad.