Deuren zijn bedoeld om ons binnenshuis te beschermen tegen slecht weer, indringers en allerlei andere onaangename dingen die de buitenwereld op ons afgooit. De meeste mensen staan niet vaak stil bij de veiligheid van onze voor- of achterdeur. Bij het afsluiten draaien we simpelweg de sleutel om in het slot en gaan er gevoeglijk vanuit dat alles hierna in orde is. We nemen aan dat we nu veilig zijn en met een gerust hart in bed kunnen stappen of naar het werk kunnen gaan. Een meerpuntssluiting is echter geen overbodige luxe, als voor jou een compleet gevoel van veiligheid in huis, een hoge prioriteit geniet.
Het idee achter een meerpuntssluiting is simpel, maar effectief. We kennen allemaal de gebruikelijke sloten met een sluitingspunt of een nachtslot. Hoewel dit een gevoel van zekerheid geeft, is het echter niet handig dat de deur slechts op één punt afgesloten is. Als er sterke druk of kracht geplaatst wordt op de boven-of onderkant van de deur, geeft het slot namelijk gemakkelijk mee. Met een meerpuntssluiting heb je echter drie afsluitpunten. Eentje aan de bovenkant, een in het midden en aan de onderkant van de deur.
Vanwege de corona crisis hebben er dit jaar minder inbraken plaatsgevonden in de gemeente Amsterdam. Dit is ook vrij logisch, omdat men meer tijd binnen doorbrengt. Helaas hebben de echte brutale inbrekers hier geen boodschap aan. Dus ondanks deze ietwat dalende trend van woninginbraken blijft de nummer 1 tip van de gemeente en de politie: het zorgen voor goede sloten. Een goede slotenmaker in Amsterdam kan een uw woning voorzien van een kwalitatieve meerpuntssluiting, die de veiligheid van u en uw gezin waarborgt.
Een meerpuntssluiting wordt vaak geplaatst in uPVc en composiet deuren. Het betreft hier een lange strip, waarvan de bouten in de zijkant van de deur klikken. Het sluit aan op meerdere plaatsen langs het frame en het is daarom zeer belangrijk dat een meerpuntssluiting solide is en getest om aan de hoogste standaard te voldoen.
Waar moet je op letten als je een meerpuntssluiting wilt laten plaatsen?
– Een goede meerpuntssluiting dient te voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).
– Ook is een kerntrekbeveiliging die als dubbele beschermfunctie fungeert, en voorkomt dat inbrekers erin slagen het slot volledig kapot maken, van enorm groot belang.
– Het dient voorzien te zijn van een breek- en boorbeveiliging, die alternatieve manieren van het slot uit elkaar halen tegen gaat. Hiermee kunnen inbrekers het slot dus niet uit de deur boren.
– Aangezien een meerpuntssluiting op 3 verschillende punten de deur afsluit is het handig als je met maar één sleutel alle punten tegelijk kunt openen.
Hoewel meerpuntssluitingen vaak gemonteerd worden op de voordeur, is het ook mogelijk deze op andere deuren in huis te laten plaatsen. Een achterdeur verleend ook toegang tot de hele woning en is daarom een belangrijk entree punt voor inbrekers. Met een meerpuntssluiting kun je ervan op aan dat uw eigendommen en dierbaren veilig achter slot en grendel zitten.
De gemeente Utrecht heeft in 2012 een speciale aanpak ontwikkeld die woninginbraak moet tegengaan. Maar er is helaas gebleken dat bij 90% van de inbraken in deze gemeente, geen verdachten worden aangehouden. De kans dat het gestolen goed terug gevonden word, is hierdoor natuurlijk aanzienlijk lager. Voorkomen blijkt nog altijd beter dan genezen en via een slotenmaker in Utrecht kunt u een meerpuntssluiting laten monteren om het risico op inbraak te verlagen.